blablacar


[frame align=”left”]www-blablacar-es[/frame]Ga je deze zomer naar Spanje en wil je op een leuke en voordelige manier rondreizen? Kijk dan eens bij blablacar; deze site verbindt mensen die met de auto op pad gaan en nog ruimte overhebben voor reizigers die hetzelfde traject willen afleggen. Zo reis je bijvoorbeeld al voor € 25 van Madrid naar Barcelona, of voor € 60 van Bilbao naar Malaga.

Het van oorsprong Franse initiatief is de laatste jaren, met de crisis als grote drijfveer, enorm populair geworden in Spanje. Dagelijks worden er op de pagina honderden ritten aangeboden door het hele land. Je kunt op de site makkelijk zoeken naar de route die je wilt afleggen én naar jouw favoriete type chauffeur. In hun profiel geven de chauffeurs aan of ze graag praten, naar muziek luisteren, willen stoppen onderweg, of liever in één stuk doorrijden. De passagiers kunnen na de rit ook zelf hun feedback geven over de chauffeurs, zo weet je van te voren wat persoon en rijstijl je kunt verwachten.

Veel mensen gebruiken blablacar om lange afstanden af te leggen. Een ritje komende zondag van Sevilla naar Barcelona in de Citroen C2 van de 22-jarige Javier kost je bijvoorbeeld € 59. Dat is goedkoper dan welke andere vorm van transport (trein € 116, bus € 102,  vliegtuig € 84). Waarschijnlijk is het ook nog een stuk gezelliger, want volgens zijn passagiers is Javier iemand die graag en gemakkelijk praat tijdens het rijden en uitstekende muziek draait.

Met blablacar kun je dus snel en goedkoop rondreizen, bovendien is het nog goed voor je Spaans ook!

Kijk voor meer informatie op: www.blablacar.es. Indien je als vrouw liever niet bij een vreemde man in de auto stap, is er ook de ladies versie, met uitsluitend vrouwelijke passagiers en chauffeurs. Sinds kort is trouwens ook de Nederlandse versie van de site online op www.blablacar.nl

Hola! Mijn naam is Vincent Giljam, ben 34 jaar en kom uit Rotterdam. De Spaanstalige wereld heeft al sinds de middelbare school een enorme aantrekkingskracht op mij en ik heb door de jaren heen erg veel gezien, geleerd en genoten van landen als Spanje, Costa Rica, Uruguay, Panamá, Argentinië, Guatemala en México. Via Café Cultura deel ik mijn kennis over de Spaanstalige wereld met jullie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *