Bongo Botrako


 

De groep Bongo Botrako

De groep Bongo Botrako

Met 190 concerten in drie en een half jaar tijd is het niet zo vreemd dat de naam Bongo Botrako bij steeds meer mensen in Spanje een belletje doet rinkelen. De van oorsprong groep straatmuzikanten uit Tarragona besloot na de vele concerten eind 2010 eindelijk een album op te nemen. Het album kreeg de  naam Todos los días sale el sol, elke dag schijnt de zon. Dit is ook de belangrijkste boodschap van het 13 tracks tellende album: blijf positief, elke dag is er wel een reden voor een feestje.

De invloed van de straat is absoluut merkbaar op hun eerste album: de mix van rumba, reggae, ska en punk is explosief, vrolijk en zonder complicaties. Daarnaast leent de muziek zich uitstekend voor het opzwepen van festivalpubliek. De liedjes zijn snel, simpel en makkelijk mee te zingen. Inmiddels wordt aan een tweede album gewerkt, waarop ze onder andere hulp krijgen van Gambeat (de bassist van Radio Bemba, de groep waar Manu Chao de zangers van is).

Maar de band gaat ondertussen gewoon door met optreden en het bouwen van feestjes. Zo gaan ze dat zeker ook doen op het Rotterdamse bevrijdingsfestival!

Hola! Mijn naam is Vincent Giljam, ben 34 jaar en kom uit Rotterdam. De Spaanstalige wereld heeft al sinds de middelbare school een enorme aantrekkingskracht op mij en ik heb door de jaren heen erg veel gezien, geleerd en genoten van landen als Spanje, Costa Rica, Uruguay, Panamá, Argentinië, Guatemala en México. Via Café Cultura deel ik mijn kennis over de Spaanstalige wereld met jullie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *