Latin Street Festival Calle Mayor


13227096_1072462176157148_5789745584314046162_n


Van 16 tot en met 26 juni 2016 organiseerde Café Cultura het Latin Street Festival ‘Calle Mayor’. Tien dagen lang draaide alles om de straatcultuur van Spanje en Latijns-Amerika.

Calle Mayor vond plaats binnen het raamwerk van Architectuurfestival ZigZagCity en speelde zich af in een hiervoor speciaal door architectenbureau POST-OFFICE ontworpen buitenpaviljoen.
Er kon op straat worden gegeten, gedronken en gedanst, er wordt muziek gemaakt, maar je kon er ook rustig een kopje koffie drinken, een krantje lezen of je eerste afspraakje plannen. Er waren concerten, lezingen, filmvertoningen, proeverijen en nog veel meer.

Inspiratie voor Calle Mayor is de straatcultuur van de Spaanstalige wereld.

In Spanje en Latijns-Amerika leeft men op straat. Pleinen in grote steden als Madrid, Buenos Aires, Lima of Santiago de Chile zijn dag en nacht het toneel van ontmoetingen, vieringen, transacties, manifestaties, straatoptredens, of simpelweg van mensen onderweg van A naar B.Maar ook in de ‘barrios’ en op het platteland speelt het leven zich grotendeels buiten af. Op straat koop je, ontmoet je elkaar, eet je en dans je, op straat leef je.Iedereen claimt zijn plekje, van jong tot oud, van hipsters tot breakdancers, van rijkeluiskinderen tot religieuzen. De straat is immers het verlengde van ieders huis. Op straat voelt iedereen zich thuis en is er, tussen alle bedrijvigheid, zelfs ruimte voor intimiteit. Nergens ter wereld zie je zoveel verliefde stelletjes innig met elkaar kussen als in Mexico City of Bogotá.

Tijdens Zig Zag City werd transportstraat achter Café Cultura voor tien dagen getransformeerd in een straat die zo ergens in een Spaanstalige stad zou kunnen liggen. Er kon worden gegeten, gedronken en gedanst, er werd muziek gemaakt, maar je kon er ook rustig een kopje koffie drinken, een krantje lezen of je eerste afspraakje plannen.

Bekijk hier het volledige programma

Paviljoen S-JH 13 ontworpen en gebouwd door POST–OFFICE

Post Office 2

POST–OFFICE ontwierp voor ZigZagCity paviljoen S-JH13 waarbinnen onder andere de dansworkshops, diners en muziekavonden plaatsvinden.