Dos son multitud


Op Café Cultura heb je zowel Fito y los Fitipaldis als Andrés Calamaro al eens voorbij zien komen. Maar wist je dat deze Spaanse en Argentijnse rockers ook samen een album hebben opgenomen?

De zomer van 2007 was voor fans van ‘rock en español’ een zomer die ze niet snel zouden vergeten. Twee van de grootste en meest charismatische artiesten van de Spaanstalige rock waren in juni van dat jaar samen op tour. Volgens de artiesten voornamelijk ‘para celebrar el rock’, maar ook om te laten zien dat het niet alleen voor bands zoals de Rolling Stones mogelijk was om grote menigten op de been te brengen.

Het resultaat was ‘Dos son mulititud’ een serie van onvergetelijke stadionconcerten in Getafe (2x), Benidorm, Santiago de Compostela en Barcelona. De bijna 4 uur durende show was opgedeeld in 3 stukken; eerst speelden de artiesten eerst samen enkele van hun grootste hits, vervolgens gaven ze beiden nog een solo-optreden.

Met een podium van 20 bij 14 meter, 500.000 watt aan volume en gemiddeld 50.000 bezoekers zijn deze optredens te scharen bij de grootste en meest succesvolle rockconcerten in Spanje. De in totaal 5 concerten werden met 24 camera’s en tientallen microfoons van begin tot eind vastgelegd.
Uit het beste materiaal is de DVD en CD ‘Dos son Mulitud’ samengesteld. Hieronder vind je de live opname afkomstig van ‘Wisky barato’ afkomstig van Fito y los Fitipladis’ album ‘Lo mas lejos a tu lado’ uitgevoerd samen met Andrés Calamaro. Je kunt het hele album nu ook beluisteren via Café Cultura Radio!

Hola! Mijn naam is Vincent Giljam, ben 34 jaar en kom uit Rotterdam. De Spaanstalige wereld heeft al sinds de middelbare school een enorme aantrekkingskracht op mij en ik heb door de jaren heen erg veel gezien, geleerd en genoten van landen als Spanje, Costa Rica, Uruguay, Panamá, Argentinië, Guatemala en México. Via Café Cultura deel ik mijn kennis over de Spaanstalige wereld met jullie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *