Het mooiste Spaanse woord


[frame align=”left”]
Querétaro - Mexico

Querétaro - Mexico

[/frame]Het woord “Querétaro” is uitgeroepen tot het mooiste Spaanse woord in het algemeen beschaafd Spaans, het Castiliaans. Ondanks het feit dat het niet in de woordenboeken staat! Het mooiste Spaanse woord werd bekend gemaakt tijdens el Día E, georganiseerd, door het Instituto Cervantes. El Día E is jaarlijks evenement bedoeld om de Spaanse taal te ‘vieren’. Dit woord werd voorgesteld door de Mexicaanse acteur Gael García Bernal en kreeg warempel de meeste stemmen.  Querétaro is een stad in Mexico en kent eigenlijk geen betekenis. Het staat voor Isla de las Salamandras Azules(eiland van de blauwe salamanders).

Andere woorden die ook in de top vier stonden: Sueño, libertad en gracias. Mijn persoonlijke favoriet is meliflua dat honingzoet betekent. In totaal deden er 30 verschillende, bekende Spaanstalige personages mee en zij droegen allemaal een ander woordje aan. In onderstaande film komt er nog een aantal aan bod:

 

 

Nogmaals speciaal voor alle docenten Spaans en liefhebbers van de Spaanse taal bij deze het allermooiste woord dat de Spaanse taal te bieden heeft: querétaro.

Hola! Mijn naam is Anna-Maria Verhagen – Bastida Pérez. Ik ben half Nederlands en half Peruaanse. In beide werelden voel ik me ‘thuis’. Na een studie Talen en Culturen van Latijns Amerika aan de Universiteit in Leiden ben ik verliefd geraakt op: Peru, Brazilië, Cuba en alles wat er tussenin ligt. Mijn passies lopen uiteen van salsadansen tot Spaans doceren en cursussen schrijven. Samen met Julio Cesar heb ik een bedrijf MiCuba genaamd en wij organiseren onder andere taal- en cultuurreizen en rondreizen naar Cuba! En via CaféCultura wil ik jullie onderdompelen in een warm bad van Spaanse, Latijns-Amerikaanse en Caribische sentimenten…!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *