Manu Chao in Rotterdam


[frame align=”left”]manu-chao-en-concierto[/frame]Heb je zaterdagavond al wat te doen?! Ja? Zeg het dan af! Nee? Nu wel!  Dit is het plan; kom naar het Hofplein in Rotterdam om een heerlijk feestje te bouwen!

En nee, we gaan niet juichen voor het Nederlands elftal, Galatasaray of Feyenoord (sowieso te lang geleden), maar voor een levende legende die al 7 jaar niet in Nederland heeft opgetreden: Manu Chao!

Jose Manuel Chao werd in 1961 in Parijs geboren. Zijn moeder is Baskisch en zijn vader, een verdienstelijk schrijver, is afkomstig uit Galicië. Manu werd tweetalig opgevoed en ondervond in zijn jeugd in de Franse hoofdstad invloed van veel verschillende culturen. Die mix van invloeden is nog altijd in zijn karakteristieke muziek terug te horen. Zo zingt hij onder andere in het Spaans, Frans, Engels en Arabisch.In Nederland was Manu aan het begin van deze eeuw even erg populair me de nummers ‘Me gustas tu’ en ‘Bongo Bong’, maar de 51-jarige Parijzenaar timmert al bijna 30 jaar aan de weg als muzikant.

Eerst als zanger van de legendarische band ‘Mano Negra’, waarin hij onder andere met zijn broer en neef speelde, en later als solist. In scène van latin- en wereldmuziek is Manu Chao nog altijd een enorm grote artiest. Hij speelde over de hele wereld en lijkt zich overal thuis te voelen, of dat nu in Frankrijk, Spanje, Afrika, Midden-Amerika of Nederland is. Op het multiculturele Rotterdam Unlimited moet Manu zich dan ook als een vis in het water voelen!

Manu Chao & La Ventura
Zaterdag 15 juni
Hofplein, Rotterdam
Aanvang: 20:30 uur
Toegang: Gratis

Alvast in de stemming komen?! Bekijk hier een compleet concert van Manu Chao in Parijs!

Hola! Mijn naam is Vincent Giljam, ben 34 jaar en kom uit Rotterdam. De Spaanstalige wereld heeft al sinds de middelbare school een enorme aantrekkingskracht op mij en ik heb door de jaren heen erg veel gezien, geleerd en genoten van landen als Spanje, Costa Rica, Uruguay, Panamá, Argentinië, Guatemala en México. Via Café Cultura deel ik mijn kennis over de Spaanstalige wereld met jullie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *