Mojo Picón


[frame align=”right”]
Papas arrugadas con mojo picón

Papas arrugadas con mojo picón

[/frame]Wie al eens op de Canarische Eilanden is geweest, heeft deze lekkere aardappels met pikante saus zeker wel eens geproefd. Voor diegenen die er nog nooit zijn geweest, hebben wij een heerlijk recept zodat jullie alvast kunnen voorproeven!

De ingredieënten voor de mojo picón zijn:

– 1 teentje knoflook

– 2 gedroogde rode chilipepers

– 1 theelepel gemalen komijn

– 1 theelepel paprikapoeder

– 4 theelepels azijn

– 15 theelepels olijfolie

– Zeezout naar smaak

Doe de knokflook, de gedroogde rode chilipepers, de komijn en het zeezout in een vijzel en maal de ingrediënten stevig tot het één massa is geworden. Voeg daarna het paprikapoeder (pimentón) toe en schenk er vervolgens langzaam de olijfolie en de azijn bij. Je kan ook wat water toevoegen om de saus te verdunnen. Deze pittige mojo-saus kan maanden lang in de koelkast bewaard worden en is heerlijk met gekookte krieltjes. De aardappels worden op een speciale manier gekookt om ze rimpelig te maken.

Om een authentieke Canarische smaak aan je aardappels te geven, dien je ze in weinig water te koken tot ze vrij zacht zijn. Haal de pan van het vuur en laat ze minimaal 30 minuten in het water liggen met de deksel half op de pan. Hierdoor ontstaan de rimpels en heb je echte ‘papas arrugadas’ gemaakt.

¡Que aproveche!

Hola! Soy Lorena, nací en Madrid en 1981 de padres uruguayos y abuelos inmigrantes, y ese ir y venir se debió de quedar en mis venas porque me encanta vivir fuera, enfrentarme a otras realidades y culturas y viajar, viajar mucho. También me gusta mucho comunicar, aprender y enseñar otras realidades y saltar barreras así como ayudar a otros , siendo el idioma una de las más altas pero también de las más fáciles de saltar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *