De ingredieënten voor de mojo picón zijn:
– 1 teentje knoflook
– 2 gedroogde rode chilipepers
– 1 theelepel gemalen komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 4 theelepels azijn
– 15 theelepels olijfolie
– Zeezout naar smaak
Doe de knokflook, de gedroogde rode chilipepers, de komijn en het zeezout in een vijzel en maal de ingrediënten stevig tot het één massa is geworden. Voeg daarna het paprikapoeder (pimentón) toe en schenk er vervolgens langzaam de olijfolie en de azijn bij. Je kan ook wat water toevoegen om de saus te verdunnen. Deze pittige mojo-saus kan maanden lang in de koelkast bewaard worden en is heerlijk met gekookte krieltjes. De aardappels worden op een speciale manier gekookt om ze rimpelig te maken.
Om een authentieke Canarische smaak aan je aardappels te geven, dien je ze in weinig water te koken tot ze vrij zacht zijn. Haal de pan van het vuur en laat ze minimaal 30 minuten in het water liggen met de deksel half op de pan. Hierdoor ontstaan de rimpels en heb je echte ‘papas arrugadas’ gemaakt.
¡Que aproveche!