Peru Experience in Café Cultura


Peru 1Op zondag 29 november vond voor het eerst de Peru Experience plaats in Café Cultura te Rotterdam. Tijdens dit evenement konden bezoekers kennis maken met diverse aspecten van dit fascinerende Zuid-Amerikaanse land. 

Peru is een geliefde bestemming voor avontuurlijke reizigers. Steeds vaker bezoeken zij Machu Picchu en andere archeologische schatkamers, zoals de mysterieuze lijnen van Nazca of de historische steden Cusco en Lima. Peru is ook het land van de imposante landschappen, zoals het Titicacameer, het Amazonegebied of de Atacamawoestijn. Peru is een kleurrijk land met veel folklore, traditie en muziek. Peru staat ook bekend om zijn internationale keuken en exportproducten als de ceviche, quinoa, pisco sour, de incabes en honderden aardappelsoorten.

De Peru Experience had als doel geïnteresseerden informatie te verschaffen over de mogelijkheden tot zelfstandig reizen door Peru. Zo konden bezoekers kennismaken met het Zuid-Amerikaanse land door middel van een gevarieerd programma dat onder andere bestond uit een reismarkt, verschillende presentaties, een lezing van schrijver Wim Kamerbeek en vele Peruaanse hapjes en drankjes. Natuurlijk kon er ook volop geproefd worden van Peruaanse specialiteiten.

Wim Kamerbeek was een speciale gast op de Peru Experience. Naast een voordracht over de Inca’s presenteerde hij óók zijn twee nieuwe boeken: ‘Atahuallpa’s Vergissing’ (de geschiedenis van de Inca’s) en ‘Zoon van de Zon’ (historische roman over de Inca’s). Na afloop van zijn lezing was er gelegenheid om met de schrijver in gesprek te gaan en een (gesigneerd) boek aan te schaffen.

Dit evenement werd georganiseerd in samenwerking met de Trade Commission Peru, mijn Bestemming Peru en Auteursimpresariaat Baumann & Co.

Hola! Mijn naam is Vincent Giljam, ben 34 jaar en kom uit Rotterdam. De Spaanstalige wereld heeft al sinds de middelbare school een enorme aantrekkingskracht op mij en ik heb door de jaren heen erg veel gezien, geleerd en genoten van landen als Spanje, Costa Rica, Uruguay, Panamá, Argentinië, Guatemala en México. Via Café Cultura deel ik mijn kennis over de Spaanstalige wereld met jullie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *