Dit drankje werd al genuttigd in de 16e eeuw gedurende de kolonisatie door de Spaanse koning. Helaas is de populariteit van dit drankje nog niet merkbaar in Europa. Desalniettemin wil ik iedereen aanmoedigen het eens uit te proberen. Tegenwoordig kun je via een webshop wel lekker pisco scoren.
Ik heb er voor jullie even een filmpje bijgedaan, dan kun je zien hoe simpel het is.
Ingrediënten voor deze Peruaanse cocktail:
– 2-3 eetlepels suiker (i.p.v. jarabe de goma)
– 1 cup Pisco
– Sap van 6 limoenen
– Eiwit van 1 ei
– 10-15 ijsklontjes
– Snufje kaneel (i.p.v. angostura)
Proost!
4 thoughts on “Pisco Sour: Peruaans of Chileens?”
Kleine tip voor het recept, mijnerzijds – het 1234 recept:
1 deel limoensap (2 a 3 limoentjes)
2 delen suikerwater (half water half suiker)
3 delen Pisco
4 delen ijs
1/2 eiwit
Alles in de blender en 1 minuutje tot het ijs geheel gemixed is en de blender “rustig” wordt.
Opserveren met een ietsje kaneel op het schuim.
(waarbij 1 deel bijv. 1 borrelglaasje is)
Voor lekkere Pisco’s en/of makkelijkere mixen: http://www.piscococktail.nl of http://www.facebook.com/piscococktail
Klinkt goed!
Wilt u tijdens Cafe Cultura en Vivo Pisco Cocktails maken?
Laat u ons even weten.
Groeten,
lorena
Lorena, ik heb een mailtje gestuurd naar Maria Alejandra, haar had ik als contact via de Ambassade van Peru doorgekregen. Je kunt evt ook direct contact met me opnemen via nijemeis@peroux.nl
Ik ben trots op mijn cultuur omdat ik 100% Peruaanse ben:) Nu woon ik ik NL maar ik probeer Peruaanse gerecthen en drinken thuis te maken..Pisco Sour is lekkerísimo!!