Spanje ontdekt vanuit San Agustín de Guadalix


¡Hola! Me llamo Ria. Bijna vier jaar heb ik samen met mijn man en twee dochters in Spanje gewoond . Eerst hebben we in Alcobendas gewoond, een plaats een klein half uurtje ten noorden van Madrid , met veel internationale bedrijven, scholen en buitenlandse families. Het was een geweldige plek om te beginnen. Maar al snel wilden we meer het échte Spaanse leven proeven en beleven. We verhuisden dus naar San Agustín de Guadalix, een dorp aan de A1 richting Burgos, nog wat verder ten noorden van Madrid. De laatste jaren is San Agustín enorm geëxpandeerd , met mensen die in Madrid werken, maar op het platteland willen wonen. Met minder dan 15.000 inwoners is het nog steeds een vrij kleine plaats.

Wat we meteen prachtig vonden, is het feit dat het er al heuvelachtig is en dat je vanuit het dorp direct de heuvels in kunt voor de prachtigste tochten (te voet, op de fiets of met de auto). We voelden ons de koning te rijk toen we aan de rand van het dorp een nieuw huis vonden met een geweldig uitzicht op de ‘bergen’ van San Agustín. Iedere dag konden we ervan genieten hoe de boer zijn koeien ´s ochtends de bergen in bracht en ´s avonds weer omlaag haalde. En regelmatig graasden er schapen op het stuk land achter ons huis.

Wat waren we vaak in deze bergen te vinden! Mijn mam om te fietsen over onverharde kronkelpaadjes en ik om er rustig te wandelen met vriendinnen. Met onze dochtertjes gingen we in de weekenden met de auto de bergen in, om vervolgens te voet verder te gaan op zoek naar spannende beestjes en bloemen, een waterval of een Atalaya – een oude moorse uitkijktoren. De rust in en schoonheid van deze ruwe natuur was keer op keer overweldigend.

Als we in de weekenden niet in de bergen van San Agustin te vinden waren, dan waren we op avontuur in de omgeving: op zoek naar mooie routes, kleine bergdorpjes, verlaten dorpen, middeleeuwse plaatsen, stuwmeren, bergmeren, kleine restaurantjes en musea of prachtig natuurschoon.

Nieuwsgierig geworden naar onze avonturen? Mooi! Want de komende tijd ga ik jullie regelmatig meenemen naar “ons” Spanje en kunnen jullie meegenieten van enkele van onze ontdekkingen in de omgeving van Madrid. ¡Hasta pronto!

 

“Ria Poulsen heeft Mediterrane Studies aan de Radbout Universiteit Nijmegen gestudeerd, waar ze onder meer Spaanse taal, geschiedenis en cultuur studeerde. Tijdens mijn studie heb ik in een half jaar in Granada gewoond. En vanaf 2009 tot halverwege 2012 woonde ik in de omgeving van Madrid. Dit keer met man en kinderen. Om mijn passie voor en kennis over Spanje te delen , heb ik in 2012 Spain made for You (SMFY) opgericht en ben ik de reisblog www.spainmadeforyou.nl – met tips voor een bijzondere vakantie naar Spanje - begonnen. Ik schrijf artikelen over bijzondere plaatsen/activiteiten/accommodaties in Spanje, schrijf reviews, vertaal artikel, doe marktonderzoek in Nederland voor Spaanse klanten, vertegenwoordig Spaanse klanten op evenementen in Nederland en meer.”

2 thoughts on “Spanje ontdekt vanuit San Agustín de Guadalix

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *