Destino Uruguay!


Uruguay is het land van de maand (februari) op Café Cultura. Jullie hebben middels de verschillende artikelen al kunnen lezen wat wij zo bijzonder vinden aan dit lapje grond dat ingeklemd ligt tussen Argentinië en Brazilië.  We hopen een aantal van jullie zo nieuwsgierig gemaakt te hebben voor dit heerlijke landje dat jullie er ook nu ook naar toe willen natuurlijk!

In samenwerking met Uruguay-specialist Amedida Travel hebben we een reis samengesteld die het beste van Uruguay combineert.
Hoogtepunten van deze 18-daagse reis:
  • Ga terug in de tijd in het Zuid-Amerikaaanse sprookjesstadje Colonia del Sacramento
  • Wandel over de eindeloze stranden in Rocha en speel in de golven van de Atlantische Oceaan
  • Relax in de ‘termas’ in de noordelijke provincie Paysandú
  • Verblijf op een authentieke estancia en kom in aanraking met het ‘gaucho leven’
  • Ontdek met een privé gids een van de meest aangename steden van Latijns-Amerika: Montevideo
  • Begeef je onder de Zuid-Amerikaanse jet set in het chique ‘San Ignacio’

Reisbeschrijving 

Met een rechtstreekse KLM-vlucht vanuit Amsterdam land je in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires, vanwaar je de volgende dag per snelle ferry oversteekt naar Uruguay. Je komt aan in het historische en sfeervolle Colonia del Sacramento, niet voor niets geplaatst op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Hier vandaan reis je door naar de noordelijker gelegen provinicie Paysandú, langs de grens met Argentinië. Deze landelijke omgeving leent zich uitstekend voor paardrijden, vissen, het bezoeken van de ‘termas’ (warmwaterbronnen waarin het heerlijk zwemmen is) of gewoon te relaxen.

 

[column size=”1-4″]
[/column] [column size=”1-4″]
[/column] [column size=”1-4″]
[/column] [column size=”1-4″ last=”1″]
[/column]

Behalve in Paysandú zal je ook in de provincie Rocha in aanraking komen met het gaucholeven. Je verblijft hier op een authentieke estancia met alle comfort. De sympathieke eigenaren zorgen ervoor dat het je nergens aan ontbreekt. Uiteraard mag ook Montevideo niet op je reis ontbreken. Hier maak je samen met een privégids kennis met de hoofdstad van Uruguay. Natuurlijk is een bezoek aan de overdekte Mercado del Puerto met zijn heerlijke lunchmogelijkheden een absolute must!

Tot slot de glitter en glamour van Punta del Este en José Ignacio. Van beide badplaatsen is José Ignacio op dit moment de meest chique plek in Zuid-Amerika. Ooit niet meer dan een heel klein vissersplaatsje is het nu uitgegroeid tot een geliefd dorp voor vele Hollywoodsterren. Geen wolkenkrabbers en lawaaiige nachtclubs, maar exclusieve villa’s, dito restaurantjes, rust en elegantie. Je gaat hier een dag samen met onze lokale sommelier op pad, om nog eens goed te genieten van wat Uruguay aan uitstekende wijnen te bieden heeft. Je luncht op een 7(!)-sterrenlocatie vlakbij José Ignacio en krijgt de mogelijkheid een exclusieve bodega te bezoeken. Uiteraard hoort hier het proeven van wijnen bij!

Deze exclusieve reis door  Uruguay is voor lezers van Café Cultura met een speciale korting te boeken bij Amedida Travel. De uiteindelijke prijs van de reis is afhankelijk van de gewenste duur en de reisperiode. Klik hier voor het reserveringsformulierwaar je jouw voorkeuren aan kunt geven. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met je Vergeet niet om aan te geven dat je Amedida via Café Cultura kent om aanspraak te maken op de korting.
Reis uitgevoerd door:

Hola! Mijn naam is Vincent Giljam, ben 34 jaar en kom uit Rotterdam. De Spaanstalige wereld heeft al sinds de middelbare school een enorme aantrekkingskracht op mij en ik heb door de jaren heen erg veel gezien, geleerd en genoten van landen als Spanje, Costa Rica, Uruguay, Panamá, Argentinië, Guatemala en México. Via Café Cultura deel ik mijn kennis over de Spaanstalige wereld met jullie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *