Valencia: paradijs voor foodies en lekkerbekken


Genieten van een heerlijke tapa op een zonovergoten terras, de enige echte paella eten aan het strand, struinen tussen de lokale lekkernijen op een van de vele markten of de sterren van de hemel eten in een van de vele gastronomische restaurants: Valencia is the place to be voor liefhebbers van lekker eten en de authentieke Spaanse keuken. 

 

 

 

Valencia is de stad van de lekkerste sinaasappels ter wereld en de stad waar het beroemdste Spaanse gerecht vandaan komt: paella! Niet voor niets weten reizigers met een neus voor lekker eten deze mooie Spaanse stad al langer te vinden. Van kleine lokale bakkertjes tot chique restaurants van topniveau en alles daar tussenin: Valencia weet de smaakpupillen van iedere bezoeker te prikkelen! Do as the locals do en probeer op een zonnige dag het drankje Horchata in een van de mooie, oude bars in het centrum van de stad. Dit gezonde melkdrankje typisch Valenciaans en staat bekend om de verfrissende en verkoelende werking.

 Valencia is het onmogelijk om te ontsnappen aan de smaak van de lokale keuken. Eten speelt een grote rol in het dagelijkse leven en de absolute must is dan ook een bezoekje aan de lokale markt om inkopen te doen en lekkernijen te proeven. De mooiste markt van de stad is de Mercat Central. Deze overdekte markt is een attractie op zich door de schitterende art nouveau architectuur. Ruim 400 kraampjes verkopen de lekkerste lokale producten waaronder groenten en fruit, vlees en vis en kookspullen zoals traditionele paella pannen.

Verplichte kost voor de culinaire stedentripper: Valencia Cuina Oberta. Tijdens deze variant van het populaire Restaurant Week concept kan iedereen in juni en november serveren bij de beste restaurants van de stad en genieten van een lunch of diner voor een vaste menuprijs.

Keuze maken uit de vele restaurants in Valencia? Laat je inspireren op deze website!

 

Hola! Mijn naam is Vincent Giljam, ben 34 jaar en kom uit Rotterdam. De Spaanstalige wereld heeft al sinds de middelbare school een enorme aantrekkingskracht op mij en ik heb door de jaren heen erg veel gezien, geleerd en genoten van landen als Spanje, Costa Rica, Uruguay, Panamá, Argentinië, Guatemala en México. Via Café Cultura deel ik mijn kennis over de Spaanstalige wereld met jullie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *