Enchiladas Mexicanas


Hou je van een pittige bite, dan is dit gerecht uit de Mexicaanse keuken wat voor jou. Enchiladas zijn gevulde rolletjes van maistortilla in een pittige tomatensaus en heel veel kaas. In onderstaand filmpje wordt door een Mexicaanse uitgelegd hoe je dit gerecht maakt.

Hierbij even de ingrediënten op een rijtje:
– 24 Mexicaanse tortilla’s (deze pannenkoekjes kun je gewoon in de supermarkt kopen)
– 250 ml olie
– 200 gram Spaanse peper
– 3 gekookte tomaten
– 3 peperkorrels
– 1 teen knoflook
– 200 gram fetakaas
– 400 gram chorizo
– 250 gram gekookte aardappelen
– 1 eetlepel fijngesneden ui (bij voorkeur een ui met een wit schil)
– Zout

Eerst bak je de chorizo even in de pan aan (zonder hierbij olie toe te voegen). Daarna voeg je de gekookte aardappel blokjes hieraan toe. De saus bestaat uit: de gepelde tomaten, hete peper, knoflook, uit, peperkorrels en zout. Bak de tortilla licht aan in een pan met olie. Als laatste voeg je de fetakaas toe aan de vulling. Dip vervolgens de tortilla in de tomatensaus. Leg de vulling op de tortilla en rol deze op. Tenslotte maak je het af door flink nog wat tomatensaus bovenop de tortilla te doen.

Variatie recept met kip:
– Mexicaanse tortilla’s (deze pannenkoekjes kun je gewoon in de supermarkt kopen)
– 250 ml olie
– 200 gram hete peper
– 3 gekookte tomaten
– 3 peperkorrels
– 1 teen knoflook
– 200 gram witte kaas
– 400 gram kipfilet
– 1 eetlepel fijngesneden ui (bij voorkeur een ui met een wit schil)
– Zout
– ijsbergsla
– Avocado

Breng een pan met water aan de kook en leg daarna de twee stukken kipfilet erin (20 minuten). Vervolgens leg je in een andere pan met heet water de drie tomaten met de hete peper (de hoeveelheid is erg persoonsgebonden). Na een tijdje haal je de schil van de tomaten eraf. Daarna gooi je alles in de blender en voeg daarbij ook één teen knoflook en 1/3 wit ui aan toe. De kip is ondertussen ook klaar en kun je met een vork lostrekken. Zet daarna een koekenpan op het vuur met een beetje olie. Laat eerst de saus rustig opwarmen (10 minuten) en voeg een beetje zout toe. In een aparte koekenpan bak je eerst de tortilla aan en laat je deze even in de tomatensaus weken. Tenslotte leg je de kipstukjes op de tortilla en rol je deze op. Bovenop leg je wat ijsbergsla, avocado en witte kaas. Eet smakelijk!

Hola! Mijn naam is Anna-Maria Verhagen – Bastida Pérez. Ik ben half Nederlands en half Peruaanse. In beide werelden voel ik me ‘thuis’. Na een studie Talen en Culturen van Latijns Amerika aan de Universiteit in Leiden ben ik verliefd geraakt op: Peru, Brazilië, Cuba en alles wat er tussenin ligt. Mijn passies lopen uiteen van salsadansen tot Spaans doceren en cursussen schrijven. Samen met Julio Cesar heb ik een bedrijf MiCuba genaamd en wij organiseren onder andere taal- en cultuurreizen en rondreizen naar Cuba! En via CaféCultura wil ik jullie onderdompelen in een warm bad van Spaanse, Latijns-Amerikaanse en Caribische sentimenten…!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *