Een van de grootste onafhankelijkheidsstrijders Generaal Antonio Maceo dronk regelmatig canchánchara en hield scherp toezicht op de originele samenstelling van het drankje. Het wordt namelijk altijd geschonken met aguardiente de caña, géén rum. Later in de jaren ’80, tijdens de renovatie van het historisch centrum van Trinidad (Cuba), werd dit traditionele drankje nieuw leven ingeroepen. Tegenwoordig kun je aan de muziekbar “La Canchánchara” dit typisch Cubaans drankje nuttigen, onder het genot van live muziek.
Tijdens Café Cultura en Vivo geeft [fancy_link color=”black” link=”http://www.micuba.nl/”] MiCuba [/fancy_link] een Canchánchara workshop en kun je het eens komen proeven. Kom daarom langs op zondag 25 maart en maak kennis met dit bijzondere exotische drankje!
2 onzas de aguardiente (2 delen aguardiente)
2 cucharadas de miel (2 eetlepels bijenhoning)
1 cucharadita de jugo de limón (1 eetlepeltje limoensap)
hielo (ijsklontjes)
Instrucciones (Instructies):
Mezcle bien en un vaso la miel (Roer flink de honing en limoensap)
y el jugo de limón
Añada el aguardiente y el hielo (Voeg daarna de aguardiente en ijklontjes toe)
Revuelva (Nog een keer roeren en geniet ervan!)
Y disfrute.
Onderstaand filmpje is een live opname in de muziekbar La Canchánchara in Trinidad. Enjoy!
2 thoughts on “La Canchánchara”
Hallo Anna,
Ik wil graag meedoen aan de workshop Canchánchara cocktail maken voor zondagmiddag (12.45-13.15)
Met vriendelijke groet,
Martine Ruijter
Hoihoi
Ik ben een tijdje terug op vakantie geweest in cuba, we hebben daar ook Trinidad bezocht en ook café La Canchanchara we vonden het drankje echt super lekker dus hadden we zoiets van we zoeken het recept op via Google en ben ik hier beland wij waren er van overtuigd dat er rum in zat en nu zie ik dat er aguardiente de caña gebruikt wordt, maar nou is mijn vraag of je dat ook hier bij de slijterij kan halen?
Groetjes wes