Stapsgewijs zal ik uitleggen hoe je dit gerecht ook thuis kunt voorbereiden. Alleen één minpuntje, in Peru smaakt de ají (oranje paprika) anders dan in Nederland. Hij hoort namelijk pikant te zijn en in Nederland is hij zoet. Dat is het enige verschil. Allereerst de ingrediënten:
2 kippenbouten
1 blokje kippenbouillon
5 ají (oranje zoete paprika)
1,5 ui gesneden in halve ringen
halve ui in fijne stukjes gesneden
5 sneeën brood (in water geweekt)
30 gram knoflook
1 kopje kippenbouillon
ají panca molido (chilipeper)
witte rijst
ijsbergsla
2 hardgekookte eieren
zwarte olijven
In het onderstaande videofilmpje kun je zien hoe dit gerecht wordt klaargemaakt. Eerst kook je de kippenbouten in een grote pan met water (bewaar de bouillon). Liefst zo lang mogelijk (1,5 uur), zodat het vlees lekker mals wordt. Laat het witbrood in water weken, dit gebruik je om de saus te binden met de groenten. Snijd de ají en het ui in grove stukken. Bak deze kort aan in een koekenpan met wat olie, totdat de ui er glazig uitziet. Voeg naar smaak peper en zout toe. In een aparte pan bak je ook even de fijngesneden ui met knoflook aan. Doe daar ook 1 bouillonblokje bij en wat chilipeper. Doe vervolgens alle ingrediënten in de blender. Deze saus giet je vervolgens weer in een wat grotere pan waarbij je de kip en bouillon toevoegt. Laat het op laag vuur rustig opwarmen. Als bijgerecht kun je er witte rijst bij serveren met wat gekookte aardappelen. En als garnering een hardgekookt eitje en wat zwarte olijven. ¡Buen provecho!
2 thoughts on “Peruaanse kipragoût – Ají de Gallina”
Por lo general, la mayoría de las comidas peruanas son labooriosas pero el resultado es lo que cuenta: risísimas…!
He visto el video y todo parece muy sencillo. Para ponerle el picante, se puede usar también el “zambal oelek” de la marka Conimex.
La cocina es toda una aventura y siempre hay que usar tu propia sazón. Gracias por la receta y a la práctica.. muchos éxitos!
Wij hebben Ají de Gallina op voorraad. Wees welkom op onze site.
AJI DE GALLINA
INGREDIENTES
Aji amarillo, pan rallado, leche entera, nata, queso rallado,
harina de trigo, comino, cebolla, ajo, glutamato monosódico y
sal.
PREPARACIÓN
1.- Cocer 1½ pechuga de gallina o de pollo en 3½ tazas de
agua con sal.
2.- Una vez hervido, sacar la pechuga y deshilacharla.
3.- Poner el agua de la pechuga en otra cacerola limpia y
agregar el contenido del sobre.
4.- Llevar a cocción a fuego medio durante 5 minutos
removiendo constantemente.
5.- Añadir la pechuga deshilachada y seguir cociendo durante
3 minutos, hasta que ligue la pasta.
6.- Servir, acompañado de papas cocidas con huevo duro
cortado, Agregue queso rallado, pecanas rallada y guarnición
de arroz blanco.