Steden die inspireren


Steden als Havana, Madrid en Buenos Aires laten niemand onberoerd achter na een eerste bezoek. Sommige mensen worden zelfs zo verliefd op een plek dat ze er nooit meer weggaan. Anderen schrijven er een liedje over.

Wereldberoemde artiesten als Freddy Murcury en Bob Dylan verloren hun hart al aan Barcelona en Acapulco. Maar ook minder bekende muzikanten zoals de Braziliaanse soulzanger Criolo, de Italiaanse ster Francesco De Gregori, de Britse electro-pop band Tungg en de Amerikaanse singer-songwriter Josh Rouse lieten zich inspireren door een stad uit de Spaanstalige wereld.

In het Portugees, Italiaans, Engels en Spaans (met een Engels accent) zingen ze over de plek die hun zo heeft geraakt. Hieronder kun je de bijzondere verzameling van buitenlanders die zingen over ‘hun’ stad beluisteren. Mexico City, Bogota, Granada, Caracas, Panama City, San Juan, Montevideo, Quito, Lima, Cordoba….waar zou jij een liedje over schrijven?

De muziek is gratis te beluisteren via Spotify – heb je nog geen account? Meld je dan aan op spotify.com

Hola! Mijn naam is Vincent Giljam, ben 34 jaar en kom uit Rotterdam. De Spaanstalige wereld heeft al sinds de middelbare school een enorme aantrekkingskracht op mij en ik heb door de jaren heen erg veel gezien, geleerd en genoten van landen als Spanje, Costa Rica, Uruguay, Panamá, Argentinië, Guatemala en México. Via Café Cultura deel ik mijn kennis over de Spaanstalige wereld met jullie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *