Trova Cubana deel 3


Dit bijzondere duo Gema y Pavel moet je gewoon gehoord hebben! Als zij samen zingen gebeurt er iets magisch… In de jaren ’90 toerde dit duo de hele wereld rond en werkte samen met onder andere Alejandro Sanz, Pablo Milanés en, Willy Chirino. Gema y Pavel vermengen verschillende muziekstijlen met elkaar: Cubaanse rumba, son, bolero, flamenco en jazz. Het creëert een briljante jazzy ‘filin’ waar je kippenvel van krijgt.

 

De albums die ze hebben uitgebracht zijn:

  • Trampas del tiempo/ Nubenegra, (1995).
  • Cosa de broma/ Nubenegra, (1996).
  • Síntomas de fe/ Manzana, (1999).
  • Art bembé/ El Europeo, (2003).
  • La fiesta de la ardilla/ Tierra, (2008).
  • Desnudos/ Tierra, (2009).
  • Ofrenda a Borinquen/ Imolé, (2010).

Als favoriete nummer heb ik een Cubaans kinderlied uitgekozen: ‘Lo Feo’. Gezongen door Gema Corredera en Pável Urkiza. Geniet ervan!

 

Hola! Mijn naam is Anna-Maria Verhagen – Bastida Pérez. Ik ben half Nederlands en half Peruaanse. In beide werelden voel ik me ‘thuis’. Na een studie Talen en Culturen van Latijns Amerika aan de Universiteit in Leiden ben ik verliefd geraakt op: Peru, Brazilië, Cuba en alles wat er tussenin ligt. Mijn passies lopen uiteen van salsadansen tot Spaans doceren en cursussen schrijven. Samen met Julio Cesar heb ik een bedrijf MiCuba genaamd en wij organiseren onder andere taal- en cultuurreizen en rondreizen naar Cuba! En via CaféCultura wil ik jullie onderdompelen in een warm bad van Spaanse, Latijns-Amerikaanse en Caribische sentimenten…!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *