Trova Cubana deel 4


 

Hij is niet moeders mooiste, maar wat kan deze man betoverend mooi zingen! Kelvis Ochoa is een Cubaanse trovador in hart en nieren. In het nummer Tú boca probeert hij elk vrouwenhart te veroveren door zijn ontroerende, poëtische, sensuele tekst. Vreemd genoeg nergens te downloaden op het internet, dus deze vertaling krijgen jullie van mij!

Es tu boca diamantina,

Het is jouw diamantvormige mond

De perfume y aradon

Van parfum en …

La boquita más divina

De mooiste mond

Que se admira bajo el sol

Die bewonderd wordt onder de zon

 

Es graciosa, tan chiquita

Het is grappig en zo klein

De perla y de rubín

Van parel en robijn

Es tu boca tan bonita

Het is jouw mond, zo mooi

La más linda que yo ví

De mooiste die ik heb gezien

Al mirarla me torturo

Al kijkende, word ik gemarteld

Porque la quiero besar

Omdat ik hem wil zoenen

Si sonrie, yo lojuro

Al ze lacht, dan zweer ik

Que mil besos le dará

Dat ik haar duizend kussen zal geven

 

Y si al dártelas tu sientes

En bij het geven ervan voel je

Que da mayor de emoción

dat het een grote emotie geeft

El que quiero, que me aliento

Ik wil, dat het me adem geeft

Con tu beso de pasión

Met jouw passievolle zoen

 

Dame tu boca, ay mama

Geef me je mond, ach schat

Para besarla, para comerla, con frenesí

Om hem te zoenen, te eten, met waanzin

Pero dame tu boca

Maar geef me je mond

No me discutas

Geef geen weerwoord

La boquita diminuta

Het kleine mondje

La más linda que yo ví

De mooiste die ik heb gezien

(herhaal bij begin) 2x

Kelvis Ochoa is trouwens niet de enige die een homenaje uitbrengt aan ‘de vrouwenmond’. Tú boca loquita van Alex Cuba kent een grappige woordspeling: Tú boca loquita (jouw gekke mond), Tú boca lo quita (jouw mond neemt het weg).

Hola! Mijn naam is Anna-Maria Verhagen – Bastida Pérez. Ik ben half Nederlands en half Peruaanse. In beide werelden voel ik me ‘thuis’. Na een studie Talen en Culturen van Latijns Amerika aan de Universiteit in Leiden ben ik verliefd geraakt op: Peru, Brazilië, Cuba en alles wat er tussenin ligt. Mijn passies lopen uiteen van salsadansen tot Spaans doceren en cursussen schrijven. Samen met Julio Cesar heb ik een bedrijf MiCuba genaamd en wij organiseren onder andere taal- en cultuurreizen en rondreizen naar Cuba! En via CaféCultura wil ik jullie onderdompelen in een warm bad van Spaanse, Latijns-Amerikaanse en Caribische sentimenten…!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *